Dag 8: Hviledag i Olderfjorden (Russenes)

Planene endres og en pulk forvandles til ei kjerre

15. juni

Antall km: 0

Antall km totalt: 149

Jeg ligger våken om natta og tenker på hvordan jeg skal komme videre. Planen var å gå gjennom Stabbursdalen til Masi, og videre til Kautokeino. Men jeg har sett hvor store elvene er. Og jeg har snakket med lokalkjente. De fraråder sterkt å gå på ski over vidda.

Alternativet er å fortsette å følge E6. Disse dagene hvor jeg har fått sendt sekken avgårde, har vært deilige. Jeg har fått en myk start på turen, og føttene mine er forbausende bra. Men jeg er samtidig helt klar over at jeg ikke har begynt å røyne dem ennå. Sekken min er 25 kg og skremmende tung.

Her i Olderfjorden har jeg ski og pulk. Og på posten henter jeg en kajakktralle! For noen dager siden ringte jeg Fredrik som også skal går Norge på langs, og som startet den 15. juni. Jeg visste han skulle gå på ski med pulk, og jeg ringte for å gi ham føremelding og si at han egentlig bare kunne la skiutstyret bli igjen hjemme. Men Fredrik hadde kommet opp med en god plan: han hadde hjul til pulken, og kunne bruke den til kjerre! Så smart! Jeg tenkte at dette kunne kanskje jeg også gjøre, og ringte far, som kjøpe en kajakktralle til meg (400 kroner på Biltema), og sendte den i ekspresspost (1300 kroner) til Olderfjorden.

Så nå har jeg hjul og pulk, men bare taudrag. Det blir for ustabilt. Her mangler det to skjæker.

Det jeg trenger, er en handyman, en som kan hjelpe meg å klinke og som vet hvordan han kan gjøre en pulk om til en kjerre.

Jeg spør på butikken. «Vent litt, så kommer mannen min innom. Han kan sikkert hjelpe deg»

DSC_5118DSC_5120DSC_5123DSC_5125DSC_5126

Utpå dagen kommer Tofubabohus innom. De går videre til Alta i dag. Det er synd at vi skiller lag, men de har et større tempo enn meg, og jeg vet at det ikke ville tatt lang tid før jeg mistet dem uansett. Jeg har blitt kjent med Johnny og Mario som to spennende og reflekterte og samfunnsorienterte unge menn. Hvis jeg hadde vært 20 år yngre, hadde jeg nok blitt ganske så forelsket i Mario.

DSC_5127

Ellers på hviledagen min ligger jeg på senga og leser lesebrett og oppdaterer bloggen min. Jeg er så glad og overrasket over at beina mine er så bra! Slik vil jeg at de skal fortsette å være! Derfor bestemmer jeg meg for å gå litt kortere etapper enn opprinnelig planlagt. Jeg vil nyte turen med friske bein. Ta meg tid til å gå innom kulturminner på veien. Og jeg vil unne meg en ekstra hviledag hvis jeg trenger det eller hvis det rett og slett bare er så fint rundt meg eller jeg blir kjent med noen og jeg finner ut at her vil jeg være litt lenger. Så får det heller være om jeg ikke kommer til Lindesnes før en gang uti november.

5 kommentarer Legg til din

 1. Magne Idar sier:

  Ser utrolig kjekt ut å vere på tur i DET område…er så mye flott natur i og nord for Troms… 🙂
  Litt skummelt med store elver som er opne…
  Blir spennende å følge deg Anne…på bloggen og på kartet.. 🙂
  Ha en fine tur og satse på mye fint vær..!

  Likt av 1 person

 2. Svanhild pettersen sier:

  Smart med tralle, Anne.
  Er det litt nedoverbakke kan du bare sette deg oppi og trille i vei 😉
  Eller blir det juks, kanskje??
  Uansett kommer både fleksibiliteten og kreativiteten din til godt til nytte.
  Herlig å følge med på turen din, godt å se at du har det så bra!

  Likt av 1 person

 3. Kristin Sivertsen sier:

  Det er så spennende å lese innleggene dine, Anne! Jeg husker strekningene veldig godt. Og alle de vennlige folkene som man møter i Finnmark! Bare å ta seg god tid, og sette pris på alle opplevelsene. Det blir nok tid alene i fjellheimen, bare vent! Får bare håpe at ikke snøsmeltingen og de store elvene lager for mye trøbbel. God tur videre🍀

  Liker

 4. Ann Kristin sier:

  «Eg trenge ikkje lesa bok det neste halve året, eg har jo bloggen din»:) Finnes ikke kjekkere lesning. Godt å høre at du har hatt mange fine menneskemøter og nye bekjentskap med snille folk allerede. God tur videre, gleder meg til neste oppdatering:)

  Likt av 1 person

 5. Annie Haver sier:

  Hei kjære Anne,
  Fantastisk spennende å følge deg – storkoser meg med bloggen din. Herlige menneske møter 💕 Ta godt vare på deg! Nyt livet 🙏🏽klem fra en i heia-gjengen din x

  Likt av 1 person

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s