Dag 11: Trangdalen – Leavssejohka

Sennalandet

18.juni

Antall km: 30

Antall km totalt: 216

Det er en nydelig morgen. Jeg spiser middag til frokost og tar meg litt sjokolade. Så drikker jeg kaffe og skriver dagbok.

DSC_5205

Vanja har teltet et par-tre kilometer lenger oppe i dalen, og når jeg kommer forbi, har han akkurat spist frokost. Vi drikker kaffe og spiser kjeks og taper gnagsår. Jeg har sluppet billig unna så langt, det eneste jeg kan finne, er en boble på den ene lilletåa mi. Den stikker jeg hull på og surrer litt inn i gasbind som jeg taper på plass. Vanja har åpne sår på begge hælene, så han legger på compeed.

DSC_5210

Så går jeg videre oppover langs Reppafjordelva. Hyttene blir færre og jeg passerer bommen som Einar fortalte meg om. «Postgangen her er så som så om vinteren. Er det stengt over Sennalandet må man bare vente. Da kommer heller ikke postbilen fram.»

DSC_5211

Nå er jeg oppe i høyfjellet igjen. Vide snøflekkete vidder og hvite fjelltopper. Myrsnipa som pikker i dammene. En og annen skuterkjører. Et sted kommer jeg forbi en kirke midt her oppe i ødemarka. Høyeste punkt: 385 meter over havet.

DSC_5214

Jeg hører på lydbok, ringer far (som er i Bergen og lager terrasse til broren min), hører mer på lydbok, går en stund uten noe på ørene, hører på musikk, ringer ei venninne, ringer mor, hører lydbok og går i egne tanker.

DSC_5228

På andre siden av veien jager to settere en hare i vinterdrakt. Jeg ser ingen eier, og plutselig krysser den ene av hundene veien like foran meg. Bilene kommer fra begge retninger og det blir kaos. Hunden løper forvirret rundt i veikanten og jeg forsøker å lokke den til meg, men så kaller eieren på den med sint brølestemme og den krysser veien på nytt.

Utpå ettermiddagen begynner det å regne. For første gang på turen.

DSC_5233

Reklame

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s