Dag 13: Solvang camping – Alta sentrum

Byliv i Alta

20. juni

Antall km: 10

Antall km totalt: 257

Om morgenen drikker jeg kaffe med Christine og John i bobilen deres, og etterpå går vi sammen inn til sentrum. De vil se helleristningene og kirka, og jeg har booket time hos en fysioterapeut for massasje av leggene. Det er nesten som om vi har kjent hverandre i årevis. Christine og John bor like ved Hadrians mur, en 120 km lang barriere av stein og torv som krysser Storbritannia fra øst til vest like under grensen til Skottland.

I år 122 gikk keiser Hadrian i gang med et kjempeprosjekt: nordgrensen av det romerske Britannia skulle markeres med en lang befestet mur. På under seks år ble arbeidet fullført, og muren holdt barbarene ute de følgende 250 årene. Deler av muren har siden blitt demontert, blant annet ble mye av muren brukt til å bygge veier på 1700-tallet. Men mye står fortsatt igjen, og i 1987 fikk muren status som et UNESCO verdensarvsted.

Langs muren er det lagt opp en vandrerute fra kyst til kyst som går gjennom noen av de vakreste stedene i England. «If you`re thinking about hiking the wall, there will always be a room for you at our house,» sier John. Jeg kan godt tenke meg en fottur gjennom Storbritannia, både fra øst til vest og fra nord til sør. Christine og John på sin side vil gjerne til Preikestolen, og min dør står da åpen for dem i Sandnes.

DSC_5300DSC_5297

Utpå ettermiddagen spiser jeg hamburger med Vanja på Peppes Pizza. Vi har begge mye å fortelle. Vanja er helt sikker på at han hørte ulv den ene natta. Jeg på min side stiller meg litt mer tvilende til det.

DSC_5301DSC_5302

Alle snakker om AirBnb, men jeg har ikke helt fått med meg hva det er. Nå bestemmer jeg meg for å teste det ut: det viser seg at det er en nettjeneste som kobler turister sammen med privatpersoner som vil leie ut boligen sin. Jeg søker på ledige rom i Alta, og snart har jeg skaffet meg overnatting for 400 kroner. Hos Mary Ann får jeg eget rom, oppredd seng og håndkle. Vi deler bad og kjøkken. Enkelt og rimelig. Siden hun er ute på jobb mesteparten av tiden, har jeg leiligheten for meg selv, og om kvelden sitter jeg ved spisebordet hennes og oppdaterer bloggen min.

DSC_5293

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s