Dag 55: Kvikkjokk – Jokkmokk – Kvikkjokk (med buss)

Mens jeg venter på Godot

1. august

Antall km: 0

Antall km totalt: 1021

Klokka 0700 ringer jeg Ica post-i-butikk i Jokkmokk. Intet svar. Jeg ringer på nytt 0800. Intet svar.

Jeg har fått svar på e-posten jeg sendte til Bring.se i går: «Hej, ert paket bör varit framme vid denna tiden så vi behöver starta en godssökning efter detta. Jag återkommer till dig när jag har med besked i ärendet.»

Bussen til Jokkmokk går 0900. Turen tar to en halv time og koster 250 sek hver vei. Returen går 1530 fra Jokkmokk. Da er jeg tilbake i Kvikkjokk 1810. Det er verd et forsøk. Heldigvis regner det.

DSC_0361

I natt bodde jeg på firemannsrom sammen med tre andre jenter/damer på min alder eller litt yngre. Vi har truffet hverandre på noen av andre stugorna mellom Saltoluokta og her, men da var vi bare på hils. Jeg har tenkt at de ser veldig hyggelige ut, og nå som vi har blitt litt bedre kjent, viser det seg å stemme. To av dem er svenske og venninner fra før, de går nordre del av Kungsleden sammen og på veien har de truffet den tredje jenta, og så har de tatt følge hit alle sammen. Den tredje jenta er kanskje litt yngre, og jeg vil tippe hun er fra India eller Sri Lanka eller deromkring et sted. Dette er hennes første fjellvandring – og hun har lagt ut på turen helt alene!  Hun har fått både gnagsår og vært kald, og nå er hun stuptrøtt etter fem dagers vandring, men hun stråler og ler og er klar for tur igjen neste år.

De er ferdige med vandringen nå, og skal også med bussen til Jokkmokk, og så skal de videre med toget hjem til der de bor. Vi har følge på bussen, og det blir faktisk en riktig trivelig tur gjennom de svenske skogene.

∗∗∗

Jokkmokk, Ica post-i-butikk: » Nej, tyvärr, jag kan inte hitta något paket för dig.» Dama i postluken søker på kollinummer og sendingsnummer og på navnet mitt. Jeg lener meg over skranken og peker på alle pakker jeg kan se med omtrent riktig størrelse, og ber henne lese alle adresselappene.

Jeg ringer til tollen, der jeg vet at pakken min ble stoppet opp noen dager. Jeanette i tollen har jeg snakket med tidligere: «Jag skickade paketet den 26 juli, och jag ser att det togs emot av Bussgods igår, så du skulle ha haft ditt paket igår.» Hun sender meg et nytt kollinummer og jeg går tilbake til Ica post-i-butikk og dama i postluken søker på det nye kollinummeret men fortsatt ingen pakke på Ica.

Jeg vandrer litt rundt i Jokkmokks sentrum og lurer på hva jeg skal gjøre nå, og kjøper jordbær og rosinboller for å tenke bedre.

DSC_0371

Så går jeg på konditori og bestiller kaffe og småkaker og ser om jeg har fått ny e-post fra Bring.se.

Det neste som skjer er at det eksploderer: et brak og et hvitt lysglimt som hundre ganger fotoblits og deretter hylende bilalarmer og blinkende parkeringslys. «Shit! Bombe! Ut!» Det er det eneste jeg rekker å tenke. Så åpnes alle sluser. Regnet fosser ned fra himmelen. Rundt bordene nervøs latter og usikker prat: «Åska!» Det må ha slått ned! Vi kikker ut av vinduet til alle kanter. Konditoriet fylles av mennesker som løper inn fra regnværet. Alle prater om det samme: «Åska!»

Jeg ringer til Bussgods: «Det är lite svårt att höra dig. Vi har en tung åska her i Jokkmokk.» Det tordner utenfor vinduet og i den andre enden av mobilen. «Det ser tyvärr ut som om det har varit ett misstag här, ditt paket er tyvärr blivit skickat till Lastbilstasjonen i Luleå.»

Jeg ringer Lastbilstasjonen i Luleå. De lover å sende pakken min til Kvikkjokk med første buss. Er jeg heldig, kommer den fram i morgen kveld.

∗∗∗

Jokkmokk er kjent for Jokkmokks marknad: «Jokkmokks marknad är en vintermarknad som hålls första torsdag till lördag i februari varje år i Jokkmokk. Marknaden tillkom år 1605 efter ett påbud år 1602 av dåvarande Hertig Karl som senare kröntes till Karl IX att inrätta marknadsplatser i Lappmarken. Marknaden är en samlingsplats för samer från hela Sápmi, och har utvecklats till att bli en folkfest med kulturaktiviteter. Nu för tiden blandas de vanliga marknadsknallarna med försäljare av lokalt konsthantverk och samiska produkter. Jokkmokks marknad firade 400-årsjubileum 2005. Det året hade marknaden över 76 000 besökare.» (Wikipedia)

Men nå om sommeren skjer det ikke så mye her.

∗∗∗

Jeg setter meg på biblioteket og leser i boka mi og venter på at klokka skal bli 1530. Jeg ringer Vanja, men han tar ikke telefonen, så jeg sender en melding:

Screenshot_20170802-103757

Og snart får jeg svar:

Screenshot_20170802-104017

Vi kommer til å holde kontakten. Vanja har vært en god kompanjong. Kanskje vi treffes igjen – det er fremdeles 2000 km til Lindesnes.

∗∗∗

Klokka 1530 går bussen fra Jokkmokk, og 1810 er jeg tilbake i Kvikkjokk igjen. Jeg spiser middag i restauranten og sjekker e-posten igjen. Jeg har fått svar fra Bring.se: «Hej,
Denna blir levererad på torsdag. Önskar er en fin dag. Mvh Nathalie bring»

Jeg må inn på nettet og for å sjekke hvilken dag det er i dag. 1. august 2017: tirsdag. Jeg sjekker på nytt: tirsdag.

2 kommentarer Legg til din

 1. Magne Idar sier:

  Hei annepaatur.com
  Veldig kjekt å lese bloggen, og om hvordan det går på turen. Nå begynne det å bli spennende….om du får pakkene dine…he he..:)
  Synes du er veldig god å skrive. My kjekt å lese. Ha en fine tur videre..!

  Liker

 2. Christel från Umeå (och rum 24 i Kvikkjokk :) sier:

  Hoppas du får paketet snart! Kul att vi vart nämnda 🙂 Första-gångsvandraren var från Inden med jobbade i stockholm (min kompis är svensk men adopterad från sri lanka). Jättekul att prata med dig på bussen och lycka till med din fortsatta vandring, ska bli kul att följa via bloggen!

  Likt av 1 person

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s