Dag 73: Ca 2 km sør for Krutvatnet – Tverrelvnes gård

Hvor jeg tilbringer lørdagskvelden sammen med familien Garsmark, og vi spiser boller med ost og syltetøy.

19. august

Antall km: 16

Antall km totalt: 1320

Jeg kommer ned fra fjellet i fire-tiden. Her er Tverrelvnes gård. Jeg husker navnet godt fra planleggingen min; dette er et sted hvor mange Norge-på-langsere er innom og overnatter. «Hei og velkommen! Er det du som er Anne? Pakken din ligger og venter på deg.» Så herlig, de snakker norsk! Jeg tenkte ikke over det da jeg gikk i Sverige, men det er faktisk ganske slitsomt å være i et land hvor alle snakker et annet språk. Selv om det bare er svensk, og selv om svenskene forstod meg hvis jeg snakket bokmål. Hvor trøtt i hodet må man ikke bli om man bor i et fremmed land?

Og så deilig at pakken min er her! Ikke noe tull med toll denne gangen – jo, det er ganske deilig å være tilbake i Norge igjen.

Jeg får en kjempekoselig tømmerhytte helt for meg selv. Med bad og dusj og kjøkken. For bare 150 kroner. Hvem sa at alt er dyrere i Norge?

Jeg blar i hytteboka og ser at Mario og Johnny (Tofubabobu) var her 17. juli.

DSC_8428

Og to jenter som heter Hilde og Andrea og som også går Norge på langs og som har ligget litt foran meg hele tiden, og som jeg ikke har møtt men som jeg har snakket med i telefonen, de var her for to uker siden.

DSC_8430

Men jeg ser ingenting til Vanja.

Her er også TV, men i bokhylla finner jeg en bunke med Donaldblader, og da er valget lett.

DSC_8431

DSC_8436

Jeg ligger på sofaen og leser når det banker på døra. Om jeg har lyst på boller? Gunder og kona vil gjerne invitere meg på besøk.

En halv time senere sitter jeg i stua hos familien Gardsmark, og jeg tenker at akkurat nå ønsker jeg at livet skal stoppe litt opp: akkurat nå når jeg sitter sammen med Gunder og Elisabeth og sønnen deres og vi spiser boller med ost og syltetøy, og når dagene forut, de som har vært litt ensomme, føles langt, langt borte, og når det ligger en kosete cocker spaniel under bordet, en som liker å bli klødd på ryggen og bak ørene.

∗∗∗

Her er bildene fra dagens tur over fjellet: Ganske fint, ikke sant?

DSC_8360DSC_8377DSC_8380DSC_8388DSC_8389DSC_8390DSC_8398DSC_8403DSC_8406DSC_8413

DSC_8416
Ser du sauene? Det er første gang på turen at jeg ser dem på fjellet, men jeg hadde ikke lagt merke til dem hvis det ikke var for at jeg hørte breking. Det føles som å komme hjem.

DSC_8425

DSC_8427
Brunskjegg. Gunder forteller meg at det er en lav, og at brunskjegg på bjørka forteller oss at det er lite forurensning i lufta.

 

 

 

Én kommentar Legg til din

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s