Dag 79: Virmadalen – Virmahytta – båt over Namsvatnet

Mor og far!

25. august

Antall km: 6

Antall km totalt: 1414

Når jeg våkner er det rim på teltet og rim på bakken. For første gang på turen.

DSC_8699DSC_8702

Det er så fint og jeg er så glad: i dag kommer mor og far!

Ned til Virmahytta og Namsvatnet hvor båten går, er det bare seks kilometer omtrent. Men jeg er lys våken og klar til å gå, så jeg pakker sammen sakene mine og legger i vei.

Det tar sin tid å komme seg ned Virmadalen; her er myr og kratt og ingen sti å følge. Og så er endelig multene modne, og da går det ekstra sakte!

DSC_8744DSC_8751DSC_8752DSC_8756DSC_8759

Og så er her soldogg og sopp å fotografere, og verden på bakkeinvå er så spennende!

DSC_8743DSC_8738DSC_8721

Når jeg kommer fram til Virmahytta, sitter det allerede to pensjonister her. De er på fisketur i Børgefjell, men jeg tror de heller vil sitte her inne i hytta med meg, for selv om været er nydelig, så kommer de seg ikke ut, men serverer meg i stedet den ene kaffekoppen etter den andre, og sjokolade og brødskive med makrell i tomat.

DSC_8764

Men etterhvert må de ut og prøve fiskelykken, og jeg går ned til brygga og venter på båten. Her er en gapahuk og en bålplass med bålkanne. Og fluktstol! Dessuten er det et skjema å fylle ut for vandrere i Børgefjell.

DSC_8765.jpg

Jeg merker av og fyller ut, og legger til en kommentar: «Det viktigste for meg er at det er broer over farlige elvekrysninger. Søppel synes jeg at enhver kan ta med seg hjem selv.»

∗∗∗

Båten kommer klokka 1430 akkurat som avtalt. Overfarten over Namsvatnet tar en liten halvtime, og når jeg går i land på kaien på Fredheim, venter mor og far på meg!

Mor og far har fått rom til oss på Limingen Gjestegård; et til dem og et til meg. «Går du Norge på langs? Ja, dem huser vi mange av i løpet av året.» Hilde vertinnen ønsker oss velkommen. «Bare i sommer har vi hatt sikkert tjue NPL-ere her. Og over halvparten har vært utlendinger.» Jeg får dusje og så leverer jeg skittentøyet til Hilde. «Det skal jeg ta meg av, så får du klærne dine tilbake ferdig vasket i morgen.»

Snart spiser vi hotellmiddag og etterpå setter vi oss i peisestua. «Dere må bare forsyne dere med kaffe og sjokolade som står på bordet der borte,» sier Hilde. Og utpå kvelden kommer hun med kanel-i-svingene til oss.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s