Dag 92: Ferslia – Angeltjønnhytta

Who could ask for anything more?

7. september

Antall km: 13

Antall km totalt: 1670

Om morgenen ringer jeg Soly Group. Og det var som jeg fryktet; satellittelefonen min brukte noe kolossalt med tellerskritt den dagen jeg hadde den på 30-sekunders intervall. Men det virker som om mannen i andre enden av røret forstår problemet mitt, og han lover at han skal finne en ordning som ikke blir så dyr for meg.

∗∗∗

«Angeltjønnhytta 13 km». Deilig! På det andre skiltet står det «Teveltunet 47 km». Hm, jeg lurer på hvordan de har fått det til? Etter mine beregninger er det omtrent 35 kilometer til Teveltunet. Og jeg tror ikke jeg tar så mye feil. Men kanskje er kilometerne i Nord-Trøndelag er kortere enn vanlige kilometer? Det er jo mulig at de tar høyde for det uframkommelige terrenget?

DSC_9299

Det er som om Nord-Trøndelag vil gjøre godt igjen for alle myrene og all den uframkommelige krattskogen fylket har påført meg så langt, og gi meg en skikkelig klassiker av en fjelltur i dag. Ah, glede! Her går jeg, en alminnelig torsdag i september, i varm høstsol på myke stier over fjellet. Noen sauer som beiter i liene, noen reinsdyr som løper over myrene. Ingen mennesker. Gode lange pauser. Jeg drikker kaldt fjellvann fra bekken, koker kaffe, spiser middag. Stopper og fotograferer. Ikke så mange dype myrer. Ikke så bratte bakker. Ikke så lang tur i dag. Ingen mygg. Stien er tydelig og godt merket. Broer over elvene. Ikke for varmt, ikke for kaldt. Alt er akkurat passe.

DSC_9319DSC_9398DSC_9373DSC_9368DSC_9364DSC_9363DSC_9344DSC_9334DSC_9325DSC_9322

Når jeg kommer fram til Angeltjønnhytta er det ennå tidlig på dagen. Det er laget en liten terrasse utenfor hytta, med utsikt over fiskevannet like ved. Her er utebord og benk, og varmt i solveggen.

DSC_9434

Men jeg har vært nok utendørs de siste månedene. Nå vil jeg inn. Jeg låser opp hengelåsen og åpner dørene, først ytterdøra inn til byslaget, deretter innerdøra, og nå kommer jeg inn i en liten stue hvor lyset strømmer gjennom smårutete vinduer og hvor det er solvarmt og hjemmekoselig.

DSC_9454

Jeg skifter til inneklær, finner fram Petrus og så legger vi oss på sofaen med lesebrettet, og når jeg blir sulten finner jeg en boksemiddag i proviantlageret som jeg varmer opp og etterpå lager jeg lapper,

DSC_9427

og når sola går ned og det begynner å bli kjølig fyrer jeg opp i ovnen og så leser jeg litt mer på lesebrettet og drikker solbærtoddy fra proviantlageret og så tar jeg meg en tidlig kveld.

DSC_9438

∗∗∗

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/www.annepaatur.com/«><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3033» />

Én kommentar Legg til din

  1. Elin sier:

    Dagens høydepunkt er å lese og se hva du opplever på tur…Takk.

    Likt av 1 person

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s