Dag 97: Nedalshytta – Vækterstua

Hvor jeg får nok av myrslitet

12. september

Antall km: 15

Antall km totalt: 1763

Nedalshytta slik den står i dag, ble oppført i 1971. Men fra rommet mitt ser jeg ut på den oppdemmete Nesjøen, og et sted der nede under vannet lå den gamle Nedalshytta. Jeg lurer på om den finnes der fremdeles, som et skipsvrak man kan dykke ned til?

DSC_9828
Utsikt fra matsalen

På den første delen av turen min i dag kan jeg velge om jeg vil gå stien eller veien. «Ta stien,» sier jeg til meg selv. «Det gir den største opplevelsen.»

DSC_9833

Men allerede etter noen få hundre meter får jeg en mistanke om at jeg burde valgt veien. Argh, nå er det tilbake til blautmyra igjen. Ned i myra, opp på en kolle med berggrunn, ned i ny myr igjen, opp på ny kolle, ned på ny myr, over ei elv uten bro, bortover myra et stykke til, opp på en ny kolle, ned i enda ei myr.

DSC_9845

Og nå er tålmodigheten min oppbrukt. Å, jeg er så utrolig lei trøndermyrene! En kilometer lenger borte går stien inn på veien igjen. Det er for langt! Jeg skjærer 90 grader av stien, rett opp til veien som ligger 500 meter opp i bakken. Fast dekke! Grus! Ah, vidunderlige nye verden!

DSC_9839

Et stykke går det riktig så bra. Men så begynner veien å brenne under fotsålene. Ahhh! Jeg skrur musikken på fullt volum og trasker videre. Heldigvis er det ikke langt til Vækterstua.

På Vækterstua går jeg på Kon-Tiki museum. Av alle ting. Men så viser det seg at museet er ikke så malplassert som jeg først trodde; Thor Heyerdal bodde nemlig her på Vækterstua da han skrev flere av bøkene sine, blant annet boka om Kon-Tiki ekspedisjonen.

DSC_9859DSC_9860

Resten av ettermiddagen og kvelden ligger jeg i senga og ser «Side om side» og spiser fruktnøttsjokolade og kontemplerer over hvor langt jeg har gått.

Uten navn

2 kommentarer Legg til din

 1. Till slut vill man bara kräkas på blötmyrarna med sina gyttjehål 🙂 Skulle jag göra om vår tur blev det ett annat vägval men hur undviker man Tröndelag? 🙂
  Du har gått långt och är oerhört stark i anden!

  Likt av 1 person

  1. hikinganne sier:

   😀 😀 😀

   Liker

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s