Dag 115: Lenningen Fjellstue – Nythun Høyfjellstue

I`m walkin`

30. september

Antall km: 33

Antall km totalt: 2112

I løpet av natta har det vært et væromslag. Det begynte å blåse opp i går kveld, og det må ha regnet en hel del i natt, for det er store vanndammer i regntrekket som dekker vogna. Og så har det blitt mye kaldere. I går gikk jeg bare i ulltrøye og en tynn vindjakke, men i dag må jeg på med regnjakken utenpå vindjakken, og votter og lue. Men i det minste har det sluttet å regne, og det er bra, for i dag blir det langtur: Tre mil. Så venter et hotellrom.

Jeg går gjennom en hytteby med gateskilt og hvor veiene heter «Uglehøgde», «Fjellbjørkvegen» og «Haukvegen». Akkurat i dag ser det ganske trist ut her oppe, for skyene har senket seg over Lenningen og alt er grått. Dessuten har bjørkene mistet alle bladene og grusveien blitt til en leirevei med store hull og i hullene er det gule vannpytter og selv om jeg forsøker å slalåm-manøvrere kjerra mi rundt hullene så dumper den likevel nedi og hjulene blir leirete og trege og søla skvetter helt opp til regntrekket. Bilene som kjører forbi er enda skitnere.

Når jeg kommer ned fra fjellet klarner det opp. Jeg er ute av skyene og nå får trærne blader igjen.

DSC_0593

Jeg går forbi et og annet bolighus, noen gårder og noen hytter.

DSC_0608

Mor ringer, og så ringer jeg til Hilde, snakker med Ingeborg i telefonen og ringer til Elise og hører på lydbok.

 

DSC_0601
Frihetsstatue i en av hyttehagene

 

Etter tre mil kommer jeg til Nythun Høyfjellstue. Mor ringte til fjellstua i går for å høre om den var åpen. Det var den ikke; de holder nemlig på å pusse opp, men da de hørte at jeg går Norge på langs svarte de at de alltid har rom for en langsveisfarer. Nå ringer jeg hotellverten og to minutter senere kommer han susende ned på sykkel. Han låser meg inn i hotellet og jeg får et skikkelig luksusrom med stort fliselagt bad, og siden hotellet egentlig er stengt får jeg bor her nesten gratis.

Resten av kvelden ligger jeg med beina høyt og ser på tv.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s