Dag 139: Evje – Bjørndalsvatn

den

Regn og flom på Sørlandet

24. oktober

Antall km: 20

Antall km totalt: 2572

«Når skal vi begynne?» Far har vært klar til å gå siden han våknet. Jeg vil helst utsette turen så lenge som mulig. «Om en time, kanskje?» svarer jeg.

Ute regner det. Det er fortsatt mørkt, selv om klokka er godt over åtte. Otra renner like foran campinghytta, brun og stor. På TV ruller bildene fra flommen i Aust-Agder om og om igjen. Utover dagen er det ventet store nedbørmengder. En uke til nå, så skal jeg kose meg innendørs på dager som dette. Men først må jeg komme meg til Lindesnes.

Jeg drikker enda en kopp med kaffe, og så reiser jeg meg motvillig og stølt fra sofaen. Like godt å få det unnagjort.

Vi tar på oss regntøy og votter og lue og begynner å gå. Ut av Evje følger vi sykkelstien. Jordene er våte og beitemarkene står delvis under vann, men veiene er farbare og vi ser ingen store ødeleggelser.

DSC_0007DSC_0016

Jeg er glad jeg har kommet meg ned fra fjellet. På fjellovergangen mellom Dalen og Setesdalen er det snø nå. Her blomstrer revebjellene fremdeles.

DSC_0022

«Der har det vært bever,» sier far og peker på et tre som nesten er avgnagd, og et annet hvor bare stubben står igjen. Jeg stiger ut i myra for å ta bilder. Gnagemerkene er helt ferske og vi kan se tydelig spor etter treet den har dradd med seg.

DSC_0030

«Nå hadde det vært godt med et karbonadesmørbrød,» sier jeg til far. Vi har gått i nesten tre timer og jeg er våt gjennom både regnjakken og regnbuksa. Heldigvis kommer mor kjørende ikke lenge etter. Og hun har smurt både karbonadesmørbrød og ostesmørbrød og rekesmørbrød og kokt varmt vann på kaffekanna. Vi setter oss i bilen og far og spiser all maten og drikker all kaffen.

DSC_0032

Så er far klar til å gå. «Vi kan jo bare kjøre tilbake nå,» sier jeg. «Nei, vi må gå en time til,» sier far. «Halvannen,» sier mor. «Èn,» sier jeg. Så går vi en liten time til, nesten forbi Bjørndalsvatn, og her henter mor oss opp og kjører oss tilbake til campinghytta på Evje. Vi henger alt det våte tøyet til tørk og får dusjet, og så går mor ut en tur og far ser på TV og jeg legger meg på senga og leser.

 

 

 

Reklame

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s